100 Jaar Oorlog

Uw stad / gemeente in oorlog:

 

In deze totaalevocatie zoeken we de herinnering op van de oorlogservaring van uw gemeente. Het wordt geen historische reconstructie maar een bezinning over zin en onzin van de gebeurtenissen die op uw locatie plaatsvonden.

 

Wie waren de hoofdrolspelers? Wat is er juist gebeurd en waarom? We confronteren het publiek met de absurde situatie van wat oorlog eigenlijk is. Voor ons is dit een slechte herinnering, voor velen in de wereld een dagelijkse realiteit.

 

Oud fotomateriaal en getuigenissen uit uw streek worden in een bestaand kader ingepast. Eventuele medewerking van een plaatselijk toneelgezelschap, muzikanten of koor is mogelijk en wordt in het geheel verwerkt.

 

Het decor bestaat uit een stellingbouw van 22m breed en 4m hoog waarin zich de muzikanten en acteurs bevinden. Een beeldscherm van 10m op 5m zit verwerkt in deze opstelling. Daarop worden beklijvende beelden als decor voor choreo en percussieacts geprojecteerd. Vooraan bevindt zich een speelvlak van 20m op 12m. Dit decor kan eventueel ingepast worden in een historische site.

 

Deze evocatie ging voor de eerste maal door in Roeselare onder de titel: 'Schuwe Maandag, moord en brand in de Mandelstee'. Foto en videomateriaal over deze productie zijn beschikbaar.

 

In samenwerking met Conceptregie Avalon - www.avalon-events.be.

 

Duur: +/- 35 min.

Voorbije optredens

2016

Sterke Vrouwen in de Groote Oorlog - Veurne

2014

Schuwe Maandag - Roeselare

in de pers

Onze show over 100 jaar oorlog is ook in de pers verschenen. U kunt op onderstaande foto's klikken om de artikels te lezen.

  • Het Nieuwsblad
  • Krant Van West-Vlaanderen

Foto's